CalculatešŸ§Forum

Keepassxc missing autotype settings

#1

Can anyone assist a new user of CL, trying to get Keepassxc to use autotype but the tab under Tools/Settings/ is missing. The version installed is 2.3.4 but latest is v2.4.1 which is the same as my Arch Linux setup.

Anyone solved this problem and any help would be much appreciated as I very much like CL

#2

Hi greyman,
Try unmask and install latest version:

echo app-admin/keepassxc >> /etc/portage/package.keywords/zz-autounmask
emerge keepassxc
#3

Hi Lautre,

Many thanks for the reply, having not installed a package that was not already available in the repository will research and learn about unmasking etc.

Thanks again for pointing me in the right direction.

Dave

#4

Hi Lautre,

Thanks to your assistance I was able to upgrade to the latest version, unfortunately the autotype tab is still missing (after shutdown/reboot) so somehow this works differently in CL than in Arch, will have to wait and see if it will be corrected in future versions. I will search for an alternative password manager to use with CL.
Dave

#5

Hi Greyman

You can try with this useflag : app-admin/keepassxc autotype
Put this value in /etc/portage/package.use/custom and reinstall keepassxc

Patrice

#6

Hi Patrice,

Many many thanks it is now working normally with autotype, I have much to learn about CL and will enjoy the challenge even at 77 as it keeps the brain active.

So good to have a forum with helpful people that do not make you feel stupid asking basic questions.

Again many thanks to Lautre and yourself

Dave

Mastodon Mastodon